aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

وقتی که رستوران رفتن دردسرساز می‌شود + فایل صوتی

(زمان خواندن: 3 - 6 دقیقه)

مسکن، خوردوخوراک و رفت‌‌وآمد، بیشتر از هر چیز دیگری برای خانواده‌‌ها هزینه‌‌تراشی می‌‌کند. من در کنترل هزینه‌‌های مسکن و رفت‌‌وآمد نسبتاً خوب عمل می‌‌کنم؛ ولی به‌نظر می‌‌رسد که درمورد هزینه‌‌های خوردوخوراک خیلی موفق نیستم. رستوران رفتن بخش عظیمی از بودجه‌‌‌‌ی من را از بین می‌‌برد و بر اساس آنچه در توییتر و سایر وبلاگ‌‌های امور مالی خوانده‌ام، افراد زیادی هستند که در رستوران رفتن زیاده‌‌روی می‌‌کنند؛ چون بودجه‌بندی درستی ندارند که سهم بیرون غذاخوردنشان را معلوم کند. بعد از حساب‌‌وکتاب کردنِ پولی که هر ماه در رستوران‌‌ها خرج می‌‌کردم، تصمیم گرفتم عادت بیرون غذا خوردنم را تغییر دهم تا بتوانم هزینه‌هایم را مدیریت کنم.

آیا عشق رستوران رفتن هستید؟

من عاشق رستوران رفتن هستم

من عاشق رستوران رفتن هستم؛ چراکه هم از آشپزی کردن خلاص می‌‌شوم، هم خوش می‌‌گذرد و هم در زندگی تنوع ایجاد می‌‌کند. همیشه می‌‌دانستم که پول زیادی را با رستوران رفتن‌‌های مکررم از دست می‌‌دهم؛ ولی واقعاً این تنها قانون‌‌شکنی من است. پس خیلی از آن احساس گناه نمی‌‌کنم. همیشه در محل کارم از بیرون غذا می‌‌گیرم. با همسرم هم هفته‌‌ای یک‌‌بار به رستوران می‌‌روم.

مخارج غذایی‌ام از کنترل خارج شده بود

همیشه فکر می‌‌کردم که به‌‌طور میانگین روزانه ۲۵ هزار تومان برای بیرون غذا خوردن خرج می‌‌کنم و این رقم به‌نظرم چندان زیاد نمی‌آمد؛ تا این‌که شروع به پیگیری این هزینه‌‌ها کردم و متوجه شدم که رستوران‌رفتن‌‌های پیاپی چه هزینه‌‌ی سنگینی روی دستم می‌‌گذارد. سال گذشته، میانگین پولی که ماهانه در رستوران‌‌ها خرج کرده بودم، به ۷۰۰ هزار تومان رسیده بود. این یک فاجعه است.

به‌‌عبارت‌‌دیگر، سال قبل، در مجموع تقریباً ۸ میلیون و چهارصد هزارتومان در رستوران‌‌ها خرج کرده‌ام. اگر بخواهم این مبلغ را جبران کنم، باید ۱۰۰ میلیون تومان داشته باشم که در یک سرمایه‌گذاری با نرخ هشت درصد به بازه مثبت و مورد نظر سود دست یابد. با این حساب فکر می‌‌کنید هنوز هم عاشق رستوران رفتن هستم؟

به‌علاوه، پر کردن یخچال خانه‌‌ام، هر ماه به‌‌طور میانگین ۱ میلیون تومان هزینه در پی‌داشت که این مبلغ کمی هم بیشتر از هزینه‌‌های رستوران می‌‌شد! شاید فکر کنید چون بیشتر در رستوارن غذا می‌‌خوردم، کمتر به خرید منزل نیاز داشته‌ام؛ ولی برعکس، مصرفم بیشتر هم می‌‌شد. تنها پس از پیگیری هزینه‌‌‌‌های خوردوخوراکم به عمق فاجعه پی بردم و بدون هیچ‌گونه اغراقی سرم به سنگ خورد.

حساب‌‌وکتاب‌‌هایم نتیجه دادند!

حساب‌‌وکتاب‌‌هایم نتیجه دادند

محاسبه‌‌ی هزینه‌‌ی هر وعده‌‌ی غذایی‌ای که در خانه طبخ می‌‌شود، انگیزه‌‌ام را برای تغییر عادت رستوران رفتن، تقویت کرد. این هزینه را این‌گونه محاسبه کردم:

خرید مواد غذایی برای منزل، سال قبل ۱ میلیون تومان برایم هزینه داشت. یعنی برای سیر کردن خانواده‌‌‌‌ی سه نفری‌ام روزانه ۳۳ هزار تومان نیاز داشتم.

با احتساب سه وعده‌‌ی غذایی، میانگین هزینه‌‌ی هر وعده‌‌ غذایی ۱۱ هزار تومان بوده است.

این هزینه را با هزینه‌‌ای که روزانه در رستوران‌‌ها خرج می‌‌کردم (۲۵ هزار تومان)، مقایسه کنید. فقط با انعامی که در رستوران می‌‌دادم، می‌‌توانم ۲ وعده‌‌ی غذایی برای ۳ نفر در خانه تهیه کنم.

حالا هر بار که به رستوران می‌‌روم، احساس خودخواهی می‌‌کنم و همین احساس گناه باعث شده کم‌‌کم عاداتم را تغییر دهم. هنوز هم بیشتر از حد نرمال بیرون از خانه غذا می‌‌خورم ولی نه به اندازه‌‌ی گذشته!

راهکارهایی برای کسانی که عاشق بیرون غذا خوردن هستند

اگر شما هم مثل من احساس می‌‌کنید که بیرون غذا خوردن بودجه‌‌تان را تحت تأثیر قرار می‌‌دهد، می‌‌توانید کارهایی را که من برای کنترل و تغییر رفتارم انجام دادم، امتحان کنید.

تظاهر نکنید که کنترل امور مالی‌‌تان را در دست دارید. تمام هزینه‌‌هایتان را یادداشت کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ پولی را حساب‌‌نشده خرج نمی‌‌کنید.

هزینه‌‌ی هر وعده غذایی‌ای را که در خانه سرو می‌‌کنید، محاسبه کنید. با دانستن هزینه‌‌ی دقیق هر وعده‌‌ی غذایی، از رستوران رفتن منصرف خواهید شد. با فرمول زیر می‌‌توانید این هزینه را در یک سال حساب کنید:

هزینه‌‌ی خرید خوراکی‌ها ‌‌در یک ماه × ۱۲ ÷ (تعداد افراد خانواده × ۳) = هزینه‌‌ی هر وعده‌‌ی غذایی برای هر نفر

برای محل کار، از خانه غذا ببرید. گرفتن غذا از رستوران در محل کارم بزرگ‌ترین مشکل من است. برای کاهش این هزینه‌‌ها سعی کردم از خانه غذا ببرم و از شب قبل این غذا را آماده می‌‌کردم تا مجبور نباشم هنگام بیرون رفتن از خانه باعجله چیزی درست کنم.

بهتر است با یک مثال توضیحات بیشتری بدهم. من در جایی به صورت شیفتی کار می‌کنم و در ازای ۷ ساعت شیفت ۷۵ هزارتومان خالص دریافت می‌کنم. اگر در شیفتی بخواهم غذایم را از رستوران تهیه کنم، حداقل ۲۰ هزارتومان باید پول غذا بدهم. این هزینه تقریباً معادل ۲ ساعت کار من در آن شیفت است. فکر کردن به این موضوع که معادل دو ساعت کارکردنم را در هر شیفت کاری برای خرید غذا از رستوران پرداخت می‌کنم، برایم دردناک بود. در حالی که همان‌طور که گفته شد، هزینه‌ی تهیه‌ی غذا در خانه برای ۳ نفر به مراتب کمتر از این می‌شود و منطقی‌تر است که من در خانه غذای روز بعدم را تهیه کنم. این کار صرفاً یک برنامه‌ریزی برای زمانی که باید برای آشپزی بگذارم، نیاز دارد.

شما هم دست‌به‌کار شوید

عادت بیرون غذا خوردن مشکل شما هم هست؟ هزینه‌‌ی طبخ هر وعده‌‌‌ی غذایی در خانه را می‌‌دانید؟ فکر می‌‌کنید دانستن این مبلغ، به تغییر عادات شما کمکی می‌‌کند؟ به نظر خودتان در کنترل چه هزینه‌‌هایی باید دقت بیشتری کنید؟

هزینه‌ی تهیه‌ی غذا در خانه به‌طور متوسط یک‌سوم تهیه‌ی همان غذا از رستوران است. پس بهتر است رستوران رفتن‌های خود را کمتر کنید و به‌جای آن برای آشپزی و طبخ غذاهای جدید و متنوع در خانه برنامه‌ریزی کنید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲