aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

چگونه برای خود اهداف مالی تعیین کرده و به آن‌ها برسیم؟ (بخش دوم)

(زمان خواندن: 4 - 8 دقیقه)

در مطلب پیشین گفتیم اهداف مالی چه هستند، چه نیازی به آن‌ها دارید و چگونه می‌توانید آن‌ها را تعیین کنید. در این مطلب تحت ۱۰ عنوان، دربارۀ اینکه چگونه به این اهداف برسید صحبت خواهیم کرد و سپس از اینکه چه اشتباهاتی در مسیر رسیدن به این اهداف وجود دارد، می‌گوییم.

اهداف مالی

چطور می‌توانید به اهداف مالی‌تان برسید؟

۱) اهداف خود را بنویسید

اگر آن‌ها را ننویسید، از آن‌ها حرف نزنید و آن‌ها را تصور نکنید در مسیر رسیدن به آن‌ها تلاش نمی‌کنید. پس همین الان دست‌به‌کار شوید.

۲) مسئولیت‌پذیری ایجاد کنید

کسی را پیدا کنید که به او اعتماد دارید و با او درباره اهدافتان صحبت کنید. این فرد باید کسی باشد که بتواند شما را به واقعیت نزدیک کند و در طول مسیر هم مشوق شما باشد: کسی که پیشرفت شما را بررسی کند و دستاوردهای شما را تشویق کند. مسئولیت‌پذیری به این معنی نیست که اهدافتان را به دوش خودتان بکشید؛ بلکه می‌تواند به این معنی باشد که کسی را انتخاب کنید تا این بار را با او شریک شوید.

۳) برنامه جامعی را دنبال کنید

ممکن است کمی دستپاچه و مضطرب شوید و از خود بپرسید باید از کجا شروع کنید؟ پس‌ از اینکه تصمیم گرفتید هدف مالی را به یک واقعیت در زندگی‌تان تبدیل کنید، قدم بعدی چیست؟
ما از برنامه‌ای به‌عنوان راهنمایمان در این مسیر استفاده می‌کنیم که به آن هفت قدم کودکانه می‌گویند. سفر مالی تا بازنشستگی مسیری طولانی و پرپیچ‌وخم دارد، پس باید هر بار یک قدم (کودکانه) بردارید. (اسم برنامه از همین‌جا می‌آید.)

۴) بودجه‌بندی کنید

بودجه‌بندی مسئلۀ مهمی است که دربارۀ آن صحبت‌های زیادی می‌شود. ولی آیا این وضعیت مثل اول مرغ بود یا تخم‌مرغ است؟ آیا قدرت بودجه‌بندی را تأیید می‌کنیم چون به آن باور داریم یا به آن باور داریم چون قدرت بودجه‌بندی را می‌دانیم؟ هر دو.

۵) حساب خرج‌هایتان را داشته باشید

بودجه‌بندی را نمی‌توان به حال خود رها کرد. این کار مثل قبول کردن سرپرستی یک توله‌سگ، خریدن تخت نرمی برای او، تذکر دادن به او که کفش‌ها را نجود و بعد انتظار از او است تا به گفته شما عمل کند. آن توله‌سگ کفش‌های شما را می‌جود و همینطور بقیه وسایل خانه‌تان را؛ زیرا یک تذکر ساده برای او کافی نیست. این کاری است که توله‌سگ‌های تعلیم‌ندیده انجام می‌دهند.
وقتی بودجه‌بندی خود را مشخص کردید، هنوز هم باید حساب دخل‌وخرجتان را داشته باشید.

۶) خودآگاهی‌تان را افزایش دهید

هنگامی ‌که می‌خواهید اهداف مالی‌تان را به واقعیت تبدیل کنید به یاد داشته باشید که بزرگ‌ترین مشوق و حریف شما، خودتان هستید. سقراط زمانی گفت: «خودت را بشناس». کسی که با پوشیدن ردایی ساده و گذاشتن ریشی بلند خوب به نظر برسفد باید خیلی خودآگاه و خودایمن باشد. پس در این مورد به حرف سقراط گوش دهید.
ضعف‌های مالی خود را بدانید و برنامه‌ای داشته باشید تا از آن‌ها دوری کنید یا بر آن‌ها غلبه کنید. نقاط قوت مالی خود را هم بشناسید و در همین حال که با هر پیروزی (بزرگ و کوچک) مالی جشن می‌گیرید روی آن‌ها حساب کنید. به‌علاوه، خودآگاهی بیشتر یکی از راه‌های برتر برای رسیدن به هر هدف مالی است.

هدفی را رها نکنید فقط به این دلیل که باید برای رسیدن به آن سخت کار کنید؛ ولی به هدفی قدیمی هم پایبند نمانید فقط به این خاطر که نمی‌خواهید شکست را حس کنید.

۷) هر از چند گاهی اهداف مالی خود را ارزیابی کنید

زندگی عوض می‌شود. مردم عوض می‌شوند. اهداف هم می‌توانند عوض شوند؛ مشکلی نیست. هدفی را رها نکنید فقط به این دلیل که باید برای رسیدن به آن سخت کار کنید؛ ولی به هدفی قدیمی هم پایبند نمانید فقط به این خاطر که نمی‌خواهید شکست را حس کنید. قبول کردن این مسئله که مسیر شما با گذشته فرق دارد، شکست نیست.
اهداف مالی خود را هر سال، هر شش ماه و اگر اهلش هستید هر ماه ارزیابی کنید. هیچ‌وقت از ایجاد تغییر نترسید چون با این کار اهداف شما مناسب وضعیت فعلی و وضعیتی خواهند شد که می‌خواهید داشته باشید.
باید هدفمند باشید. چه سال نو باشد چه ماه نو یا روز نو و شما حس ایجاد تغییری را داشته باشید، می‌توانید این کار را انجام دهید. هدفمند باشید و آماده شوید تا برای به حقیقت پیوستن رؤیاهایتان کار کنید.

۸) بر روی برنامۀ انجام کارها تمرکز کنید، نه مهلت اهداف

برخی اوقات تمرکز بر روی مهلت سرانجام اهداف باعث می‌شود حس کنید برای هدفی که می‌خواهید به دست آورید، زمان زیادی دارید و انجام دادن کارها را به بعد موکول کنید؛ اما ناگهان ببینید برای انجام هیچ کاری دیگر وقتی نیست.
زمانی که روی برنامۀ خود برای انجام کارهایتان برای رسیدن به اهداف بزرگ تمرکز می‌کنید، به دلیل این فعالیت‌های پیوسته (همان اهدافی که به تعدادی اهداف کوچک‌تر تقسیم شده، به‌صورت روزانه، هفتگی، ماهانه یا سه ماهه) تمایل بیشتری خواهید داشت تا برای رسیدن به آن‌ها تلاش کنید.

۹) بر روی فعالیت تمرکز کنید، نه عملکرد

اینکه چه کاری انجام می‌دهید مهم‌تر از این است که آن کار را چگونه انجام می‌دهید؛ زیرا عملکرد ممکن است همیشه مانند خود کار عالی و دقیق نباشد (مانند بودجه‌بندی، پس‌انداز براساس برنامه، پرداخت‌های منظم اقساط وام و ...) و این به شما کمک می‌کند تا در هر بار انجام کارها عملکرد خود را بهتر و بهتر کنید.

اشتباهات مالی

اشتباهات اساسی که در مسیر رسیدن به اهداف باید از آن‌ها دوری کنید

خیلی مهم است که بدانید چه چیزی شما را از رسیدن به اهدافتان باز می‌دارد. این اشتباهات دلایلی هستند که میلیون‌ها نفر را از رسیدن به اهداف خود بازمی‌دارند و آگاهی داشتن نسبت به آن‌ها می‌تواند شما را از تکرار آن‌ها باز نگه دارد. 

۱) نادیده گرفتن اهداف کوچک

فکر می‌کنید پس‌انداز مثلاً صد هزار تومان در این ماه نیازی به پیگیری و حسابرسی ندارد؟ با اینکه این مبالغ ممکن است کم باشند؛ اما دقیقاً همین مبالغ هستند که تفاوت‌ها را ایجاد می‌کنند. بهتر است حساب آن‌ها را داشته باشید و وقتی که به این اهداف کوچک رسیدید آن‌ها را جشن بگیرید. این اهداف کوچک می‌توانند در طول زمان به اهداف بسیار بزرگ‌تری تبدیل شوند.

۲) تمرکز فقط بر روی اهداف بلندمدت

همان‌گونه که در قسمت اول گفتیم، داشتن اهداف بلندمدت برای رسیدن به آرزوها مهم است؛ اما اگر آن‌ها را به اهداف کوچک‌تر تقسیم کنید، راحت‌تر می‌تواند به آن‌ها برسید. مثلاً آن‌ها را به اهداف روزانه، ماهانه یا سه ماهه تقسیم کنید تا بتوانید بدون گمراه و سردرگم شدن به اهداف خود برسید.
دلیل انجام این کار این است که اهداف بزرگ تلاش زیادی می‌خواهند و ممکن است رسیدن به آن زمان زیادی ببرد و شما در طول این زمان به دلیل آهسته بودن سرعت رسیدن به هدف از آن دست بکشید. پس آن را به اهداف کوچکتر تقسیم کرده و سریع‌تر به هدف اصلی و بزرگ برسید.

۳) بی‌مسئولیت بودن

زمانی که بی‌مسئولیت باشید هیچ انگیزه‌ای یا یادآوری یا تلنگری برای تمرکز کردن بر روی اهداف نخواهید داشت. در نتیجه شروع به تنبلی می‌کنید و همه چیز را عقب می‌اندازید و خود را با جملۀ «بعداً انجامش می‌دهم» گول می‌زنید یا حتی بدتر، به خود می‌گویید که نمی‌توانید این کار را انجام دهید.

هرگز اهداف کوچک خودتان را نادیده نگیرید. این اهداف می‌توانند به‌تدریج به اهدافی بزرگ‌تر تبدیل شوند.

۴) بررسی نکردن اهداف

چگونه وقتی چیزی را بررسی نمی‌کنید می‌خواهید بدانید چقدر به آن نزدیک شده‌اید؟ بررسی اهداف کاری واجب است.

۵) نداشتن پشتیبانی یا کمک

اگر اشتباهی مرتکب شدید، کنار نکشید. همه ممکن است اشتباه کنند؛ مثلاً ولخرجی کنند یا چیزی را بخرند که نباید می‌خریدند. به خودتان فرصت بدهید و خطای خود را شناسایی کنید. یادتان باشد چرا این کار را کردید و دفعۀ بعد از پیش آمدن این اشتباه جلوگیری کنید.

تعیین درست اهداف مالی و تلاش کردن برای آن‌ها به شما این موقعیت را می‌دهد تا به بزرگ‌ترین آرزوهای خود برسید و انتظاراتی را که از شما می‌رود، برآورده کرده و قدم‌هایی جدی برای رسیدن به موفقیت مالی خود بردارید. پس همین حالا دست‌به‌کار شوید و اولین قدم را برای تعیین اهداف مالی‌تان و ترسیم نقشۀ راه به سمت آن بردارید.

پیشنهاد مطالعه

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲