aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

چرا باید در دوران دانشجویی کار کنیم؟

(زمان خواندن: 5 - 9 دقیقه)

بسیاری از افراد در دوران دانشجویی، تنها به فکر درس خواندن و کسب مدرک هستند؛ اما برخی از دانشجویان در کنار تحصیلات دانشگاهی، کار هم می‌کنند. دستۀ دیگری از دانشجویان نیز وجود دارند که تمایل دارند کار کنند؛ ولی چون نیاز مالی ندارند یا می‌ترسند کار کردن به تحصیلاتشان لطمه وارد کند، ترجیح می‌دهند، بیکار باشند. واقعیت این است که کار کردن نه‌تنها به تحصیلات و زندگی دانشجویان لطمه نمی‌زند، بلکه مزایایی هم برایشان دارد؛ مزایایی که فقط به رفع نیازهای مالی محدود نمی‌شود. 

شغل دانشجویی

آیا کار دانشجویی به تحصیل افراد لطمه می‌زند؟

قبل از آن‌که به مزایای کار دانشجویی پرداخته شود، بد نیست بدانید کار دانشجویی طبق تحقیقات، نه‌تنها مانع پیشرفت تحصیلی نیست، بلکه به افراد اعتمادبه‌نفس نیز می‌دهد. البته نوع کار و نحوۀ آن نیز مهم است. بدون تردید دانشجویان به دلیل اشتغال به تحصیل قادر به کار تمام‌وقت نیستند، اما این به معنای آن نیست که نمی‌توانند کار کنند. امروزه بسیاری از مشاغل، به دلایل مختلف، به‌شکل دورکاری یا پاره وقت نیز انجام می‌شوند؛ بنابراین دانشجویان می‌توانند به‌راحتی در این مشاغل فعالیت کنند و اما برسیم به «مزایای کار دانشجویی»:

کسب درآمد اضافی
مهم‌ترین مزیت کار دانشجویی داشتن یک منبع درآمد برای تامین نیازهایی همچون خوراک و پوشاک و حتی هزینه‌های دانشجویی است. از آنجا که بعضی از دانشگاه‌ها شما را ملزم به بازپرداخت وا‌م‌های دانشجویی تا زمان فارغ‌التحصیلی نمی‌کنند، می‌توانید درآمدتان را پس‌انداز کنید و یک سرمایه‌گذاری کوچک به راه اندازید. از طرف دیگر، می‌توانید در طول سال تحصیلی کار کنید تا قادر باشید در تعطیلات تابستانی سفر کنید و از زندگی‌تان بیشتر لذت ببرید.

کسب فرصت‌های شبکه‌سازی
بسیاری از دانشجویان ممکن است تصمیم بگیرند در حالی که به دانشگاه می‌روند به دنبال شغل بگردند؛ زیرا فرصت‌های شبکه‌ای که محل کار می‌تواند فراهم کند، زیاد است. فرصت شبکه‌ای به این معناست که شما در زمان کار کردن به افراد و شبکه‌های کاری جدید متصل شوید و از طریق آن‌ها درآمدتان را بیشتر کنید و ارتقای شغلی پیدا کنید. حتی ممکن است بتوانید کار بهتری بیابید.

شبکه‌سازی به دانشجویان اجازه می‌دهد تا افراد زیادی را ملاقات کنند، ارتباط‌سازی کنند و روابط حرفه‌ای یا دوستی‌هایی را توسعه دهند که می‌تواند برای آن‌ها در جست‌وجوی فرصت‌های شغلی در آینده و در نتیجه، پیشرفت شغلی مفید باشد.

برای مثال، دانشجویانی که کارمند هم هستند، ممکن است این فرصت را داشته باشند که مهارت‌ها و قابلیت‌های منحصربه‌فردشان را به نمایش بگذارند و از این طریق توجه همکاران یا مدیران خود را جلب کند. در واقع، وقتی دانشجویان ارتباطات خود را توسعه می‌دهند، متخصصان هم‌رشته‌شان اطلاعات لازم درمورد توانایی‌های ایشان را به دست آورده و می‌توانند آن‌ها را برای موقعیت‌های شغلی بهتر پیشنهاد دهند.

کسب تجربه حرفه‌ای
یکی از جنبه‌های ارزشمند کار در دورۀ دانشجویی، تجربۀ حرفه‌ای است که همزمان با تحصیل مدرک، به‌دست می‌آید. اگر تصمیم دارید کارآموزی یا شغل پاره‌وقتی مرتبط با رشته تحصیلی‌تان پیدا کنید، بدانید این تجربه می‌تواند به شما در آموزش حرفه‌ای‌تان در طولانی‌مدت کمک کند. از طرف دیگر، درمورد شیوه‌های استخدام بینش خوبی به دست خواهید آورد.
تجربۀ حرفه‌ای در دوران دانشجویی کمک می‌کند در پایبندی به برنامۀ زمان‌بندی، تعامل با مشتریان و مصرف‌کنندگان و... پیشرفت کنید. صرف‌نظر از نقش حرفه‌ای‌تان، این تجربه به سابقه کاری‌تان نیز کمک می‌کند و در ایجاد رزومه‌ای قوی تاثیرگذار است.

شغل دانشجویی

توسعه مهارت‌های قابل انتقال

کار دانشجویی علاوه بر آن‌که موجب کسب تجربه‌های نو در افراد می‌شود، در توسعۀ برخی از مهارت‌های جدید نیز تاثیرگذار و یاریگر است. برخی از این مهارت‌های قابل انتقال عبارتند از:

ارتباط کلامی
دانشجو می‌تواند از طریق ارتباط با افراد، همکاران یا مشتریان، مهارت‌های ارتباط کلامی خود را توسعه دهد. چه با مشتریان و چه با همکاران خود در تعامل باشید. وظایف شغلی شما ایجاب می‌کند که به طور مؤثر، ایده‌ها و مفاهیم را با دیگران در میان بگذارید و بحث کنید.

رهبری
انواع نقش‌های حرفه‌ای می‌تواند به شما تجربۀ رهبری ارزشمندی بدهد، از جمله برنامه‌ریزی و تقسیم وظایف، آموزش کارکنان جدید یا مدیریت تیمی از فروشندگان. صرف‌نظر از صنعتی که قصد دارید پس از فارغ‌التحصیلی وارد آن شوید، نشان دادن اینکه رهبری قوی و موثر هستید، چیزی است که شما را در چشم کارفرمایان متمایز می‌کند.

همکاری و کار تیمی
کار دانشجویی به احتمال زیاد، فرصت و مهارت کار با همکاران و مشارکت در طرح‌ها یا پروژه‌های تیمی را ایجاد می‌کند. این مهارت می‌تواند به کارفرمایان آینده نشان دهد که چگونه با دیگران برای انجام یک کار یا تکمیل یک وظیفه همکاری می‌کنید.

مدیریت زمان
تجربۀ حرفه‌ای می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های مدیریت زمان خود را ایجاد کنید و توسعه دهید؛ زیرا اکثر کارفرمایان از شما می‌خواهند که به یک برنامۀ زمانی خاص پایبند باشید و به‌موقع به محل کار برسید. این توانایی‌ها می‌تواند به شما در نقش‌های مختلفی که پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال آن هستید، کمک کند؛ بنابراین مدیریت زمان را در رزومه‌تان برجسته کنید.

برجسته کردن جاه طلبی خود
بیشتر کارفرمایان مایلند افراد سخت‌کوش و فداکار را استخدام کنند؛ بنابراین کسب درآمد در دورۀ دانشجویی، شما را در قامت دانشجویی شاغل و جاه‌طلب به کارفرمایان آینده نشان خواهد داد. همه جرئت کار کردن در دورۀ دانشجویی یا مهارت مدیریت زمان را ندارند. شما باید به خود افتخار کنید که می‌توانید تعادل را در زندگی‌تان به‌خوبی برقرار کنید.
لازمۀ ایجاد تعادل در چندین اولویت، آن است که سازماندهی‌شده عمل کنید و هدفمند باشید تا در چندین کار به طور همزمان موفق ظاهر شوید. این‌ها مهارت‌های اضافی هستند که می‌توانید به رزومه‌تان اضافه کنید. در واقع، حتی اگر شغل دانشجویی‌تان به حوزۀ تحصیلی یا شغل آینده‌تان مرتبط نباشد، می‌تواند به کارفرمایان آینده نشان دهد که شما مسئولیت‌پذیر و باانگیزه هستید.

یادگیری مدیریت پول
کار در حین رفتن به دانشگاه فرصتی برایتان فراهم می‌کند تا درمورد بودجه‌بندی بیاموزید و شیوه‌های مثبت مدیریت پول را توسعه دهید. فرقی نمی‌کند که با پولی که به‌دست می‌آورید، چه می‌کنید، شهریه دانشگاه را پرداخت می‌کنید، پس‌انداز می‌کنید تا ماشین بخرید یا فقط به‌دنبال منبع درآمدی اضافی هستید؛ در هر صورت، شاغل بودن در دوران دانشجویی برای شما درآمد ایجاد می‌کند و به‌دست آوردن پول به‌تنهایی می‌تواند به شما کمک کند تا یاد بگیرید برای شرایط غیر منتظره پس‌انداز یا بودجه‌بندی کنید. همچنین می‌تواند به شما این امکان را بدهد که پرداخت هزینه‌های روزمره مانند مواد غذایی یا اجاره خانه را یاد بگیرید و کمک می‌کند پیش از اینکه متعهد به کار تمام‌وقت شوید، مهارت‌های مفیدی را کسب کنید.

کار دانشجویی، نقش مهمی در یادگیری و تربیت مالی افراد از جمله نحوۀ سرمایه‌گذاری درست و پس‌انداز کردن دارد.

بهبود وضعیت تحصیلی و نمرات
برخی از محققان استدلال می‌کنند که داشتن یک شغل در دورۀ دانشجویی ممکن است نمرات شما را به نحوی مثبت تحت تاثیر قرار دهد. به عبارتی کار دانشجویی، به شما در توسعۀ مدیریت زمان و مهارت‌های سازمانی کمک می‌کند. این موضوع می‌تواند به عادات مطالعه بهتر و بهبود عملکرد تحصیلی منجر شود. کار کردن در حین رفتن به دانشگاه کمک می‌کند تا بفهمید چگونه مسئولیت‌های خود را مدیریت کنید و زمان را برای گنجاندن همۀ علایق و تعهداتتان برنامه‌ریزی کنید. اگرچه ممکن است به نظر برسد که کار کردن و رفتن به کلاس ممکن است باعث کم‌شدن نمراتتان شود، ایجاد تعادل بین اولویت‌های مختلف موجب می‌شود تا استراتژی‌های مؤثری برای تصمیم‌گیری درمورد نحوۀ صرف زمان و موفقیت در هنگام تحصیل و کار خود ایجاد کنید.

کاربردی کردن آموزش‌های کلاس درس
اگر شغلی مرتبط با رشته یا شغل آینده خود پیدا کردید، می‌توانید مفاهیم و اطلاعاتی را که در کلاس آموخته‌اید، به‌کار ببرید و در عین حال، در ازای دریافت آموزش‌های حرفه‌ای دستمزد هم خواهید گرفت. در واقع، کار در دوران دانشجویی با افزایش یادگیری عملی، به پیشرفت تحصیلی و حرفه‌ای شما کمک می‌کند. نتیجه آن که وقتی پس از فارغ‌التحصیلی برای شغلی درخواست می‌دهید، می‌توانید سابقۀ کاری مرتبط و مدارک تحصیلی خود را به رزومه‌تان اضافه کنید. رزومۀ غنی‌تر شانس شما را برای یافتن موقعیت شغلی بهتر در صنعت خود افزایش می‌دهد.

شغل دانشجویی

آینده را از همین حالا شروع کنید

برخی از دانشجویان در دوران دانشجویی، تمرکز خود را بر روی درس خواندن می‌گذارند تا بعد از کسب اولین مدرک دانشگاهی، وارد بازار کار شوند؛ اما وضعیت همیشه مطابق با خواسته‌ها و ایده‌های ما پیش نمی‌رود. چنانچه بسیاری از دانشجویان، سال‌ها درس می‌خوانند به امید آنکه سریع جذب بازار کار شوند؛ ولی بعد از فارغ‌التحصیلی یا کار مرتبط با رشته‌شان را پیدا نمی‌کنند یا پس از یافتن شغل مورد نظرشان، مهارت‌های لازم برای انجام دادن آن را ندارند. از این رو، خیلی زود با مشکلات بزرگ مالی یا کاری مواجه می‌شوند. بنابراین، حالا که از تمام مزایای کار دانشجویی مطلع شده‌اید، بهتر است که در کنار تحصیلتان، در یک شغل پاره‌وقت مشغول شوید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲