aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

۱۰ کلمه خطرناک در مصاحبه استخدامی که به هیچ‌ وجه نباید استفاده کنید

(زمان خواندن: 3 - 6 دقیقه)

منظور از کلمه خطرناک در مصاحبه استخدامی، کلمه ای است که می‌تواند مانع استخدام‌تان شما شود.
شرکت در یک مصاحبه استخدامی همیشه با استرس و اضطراب همراه است. افراد قبل از حضور در جلسات مصاحبه استخدامی و جلسه با کارفرما یا مصاحبه گران، سعی می‌کنند در مورد موضوعات مختلف تحقیق کنند؛ اینکه چطور خودشان را معرفی کنند و رزومه‌شان را برجسته نشان دهند تا به موفقیت و استخدام برسند. راهنمایی‌های زیادی درباره پاسخ به سوالات مصاحبه استخدامی نوشته شده‌اند. شما پیش از آغاز پروسه استخدام، این پاسخ‌ها را مطالعه کرده و بهترین جواب‌های خودتان را انتخاب می‌کنیدتا در جلسه مصاحبه بتوانید خود را برجسته و بهترین گزینه نشان دهید.
اما درباره پاسخ‌هایی که نباید بدهید چه می‌دانید؟ اغلب کارجویان نگرانند که جملات و کلمات اشتباهی به کار نبرند. جملات و کلمات اشتباه در مصاحبه شغلی کدامند؟ در ادامه با کلماتی آشنا خواهید شد که به هیچ وجه نباید طی مصاحبه استخدامی از آن‌ها استفاده کنید. شاید فکر کنید این کلمات، واژه‌هایی معمولی‌اند؛ اما در حقیقت می‌توانند تاثیر بسیار بزرگی بر مسیر استخدام‌تان بگذارند به همین دلیل ما اسم آن‌ها را ۱۰ کلمه خطرناک در مصاحبه استخدامی گذاشته‌ایم زیرا ممکن است مانع استخدام شما شوند. 

اگر نه بگویید، نه نیز می‌شنوید

۱) نه

اولین کلمه خطرناک در مصاحبه استخدامی «نه »است. پیش از همه، به‌خاطر بسپارید که هیچ‌گاه نباید در پاسخ به پرسش‌های ساده از کلماتی مانند بله و خیر استفاده کنید. هنگامی که جواب شما به سوال مصاحبه‌کننده «نه» باشد، نباید پس از ادای آن، جمله‌تان را رها کنید. به‌عنوان مثال، اگر از شما بپرسند «آیا با برنامه‌نویسی کامپیوتری آشنا هستید؟» و شما هیچ آشنایی با آن نداشته باشید، می‌توانید به‌جای «نه» از «هنوز فرصت یادگیری برنامه‌نویسی را نداشته‌ام؛ اما بسیار مشتاق و علاقه‌مندم که به‌زودی این علم را فرا بگیرم» استفاده کنید.

۲) اِ… اُ…

دومین کلمه خطرناک در مصاحبه استخدامی که نباید به کار اِ یا اُ است. این مثل قدیمی در این مورد بسیار کاربرد دارد: «اگر حرفی برای گفتن ندارید، بهتر است هیچ حرفی نزنید!»
وقتی سوالی مطرح شده و شما دارید به پاسخ مناسب می‌اندیشید، به‌جای زمزمه کردن و استفاده از هن و هون، فقط ساکت بمانید و فکر کنید. استفاده از اصوات می‌تواند چنین پیامی را منتقل کند که شما آماده مصاحبه نیستید، و یا توجه کافی به صحبت‌های طرف مقابل ندارید.

در حالت نیمه رسمی و رسمی بمانید

۳) کلمات کوچه بازاری و خودمانی

وقتی با مصاحبه‌کننده صحبت می‌کنید، از واژه‌های عامیانه استفاده نکنید. کلمات کوچه بازاری نیز جز ۱۰ کلمه خطرناک در مصاحبه استخدامی هستند. شما باید در آن جلسه فردی حرفه‌ای و مبادی آداب باشید. طوری نباشد که طرف مقابل برای درک کلمه و یا جملات شما مجبور به استفاده از فرهنگ‌نامه «کتاب کوچه» شود! فرض کنیم در پاسخ این جمله که به شما می‌گویند، شما برای این شغل پذیرفته شده‌اید ناگهان بگویید: ای ول! به نظرتان چه تاثیری خواهد داشت؟

۴) حتما… خیلی هم عالی… یه‌جورایی…

این نوع کلمات و عبارات نیز از دسته کلمات خطرناک در مصاحبه استخدامی هستند زیرا خیلی خودمانی و غیر جدی هستند و استفاده از آن‌ها در مصاحبه استخدامی اشتباه هست. حتی اگر محیط شرکت و اتاق مصاحبه خیلی راحت و خودمانی است، به هیچ وجه از این عبارات استفاده نکنید. شما باید طی جلسه بهترین نسخه از خودتان را نمایش دهید؛ نه ورژن شلخته و غیر جدی‌تان را.

شما یک نفر هستید و ما نیستید

۵) ما

کلمه «ما» می‌تواند یک کلمه خطرناک در مصاحبه استخدامی‌باشد. این مورد شاید در ابتدا بی‌ضرر به نظر بیاید؛ اما اگر در پاسخ به سوالاتی درباره دستاوردها و وظایف پیشین‌تان زیاد از «ما» استفاده کنید، شاید طرف مقابل به این فکر بیفتد که شما دستاوردی نداشته‌اید و می‌خواهید از دستاوردهای تیم قبلی‌تان استفاده کنید. پس تا جایی که امکان دارد از «من» استفاده کنید.

۶) در خدمت کار گروهی… با انگیزه…

طی جلسه مصاحبه از اصطلاحات و کلمات مخصوص رزومه استفاده نکنید. این کلمات کلیشه‌ای شده‌اند و خیلی زیاد در جلسات استخدامی مطرح می‌شوند. راه بهتری برای نشان دادن علاقه‌تان به کار گروهی و باانگیزه و با انرژی بودن‌تان وجود دارد. اگر می‌خواهید به طرف مصاحبه‌کننده نشان دهید که چه‌قدر انگیزه و اشتیاق دارید، این کار را با ذکر مثالی از تجربیات خود در مشاغل قبلی‌تان انجام دهید. برای باورپذیر کردن ادعاهای‌تان، مثال‌های واقعی بسیار مفیدتر از کلمات خالی خواهند بود.

کارفرما شما را استخدام می کند نه یک کارفرما برای خودش

۷) قدرت نفوذ… اهرم فشار… هم‌افزایی… عقاید خاص…

از استفاده بی‌اندازه از اصطلاحات تجاری و کسب‌وکاری پرهیز کنید. بهره‌گیری زیاد از این نوع اصطلاحات جلوه بدی خواهد داشت؛ و ممکن است شما را فردی پرادعا و ظاهرنما نمایش دهد. استفاده از این کلمات می‌تواند برای استخدام شما خطرناک باشد.

۸) اصطلاحات و جملات کلیشه‌ای

سعی کنید از جملاتی مانند «من همیشه خودم را آماده نگه می‌دارم» و «بعضی وقت‌ها مشکلات را همان‌جایی که هستند رها می‌کنم؛ تا سر فرصت برگردم و حل‌شان کنم» استفاده نکنید. جملاتی از این دست معنای خاصی را نمی‌رسانند و تنها بازی‌های کلامی هستند. استفاده از این جملات چیزی به شخصیت شما نخواهد افزود.

مصاحبه جای تنفر نیست

۹) تنفر

تقریبا هیچ بحثی طی یک جلسه مصاحبه وجود ندارد که استفاده از «تنفر» در آن مناسب و به‌جا باشد. مخصوصا وقتی درباره محل کار قبلی، مدیر سابق و همکاران پیشین‌تان صحبت می‌کنید، نباید به هیچ وجه از «من متنفرم» استفاده کنید.

۱۰) کمال‌گرا

در پاسخ به پرسش‌هایی مانند «بزرگ‌ترین عیب خود را چه می‌دانید؟» و سوال‌های مشابه، که از شما درباره نقص‌ها و ایرادهایتان می‌پرسند، از نواقص مثبت استفاده نکنید. به هیچ‌وجه از پاسخ‌های خودبزرگ‌بینانه‌ای مانند «من کمال‌گرا هستم» در جواب دادن به این مدل سوالات استفاده نکنید.

نظر شما چیست؟ آیا موافقید که این ۱۰ کلمه خطرناک و اشتباه هستند؟ کلمه خطرناک یا اشتباه دیگری هست که بخواهید به این فهرست اضافه کنید؟ مشتاقیم که پیشنهادات و انتقادات شما را بشنویم.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲