aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

۵ استراتژی برای مقابله با استرس مالی

(زمان خواندن: 4 - 7 دقیقه)

بدهی‌های زیاد، نداشتن پول کافی، بچه‌دار شدن، ازدواج و…؛ و این لیست می‌تواند همین‌طور ادامه پیدا کند. دلایل زیادی وجود دارند که می‌توانند منجر به استرس مالی شوند. این استرس، یکی از بزرگ‌ترین استرس‌های مرتبط با روابط است. زمانی که دچار استرس می‌شوید، سایر زوایای زندگی‌تان نیز درگیر می‌شوند. درگیر شدن ذهن با استرس مالی می‌تواند شرایط سختی برای تمرکز در محل کار، انجام دادن وظایف حرفه‌ای در خانه و یا تمرکز بر روی روابط‌تان ایجاد کند. اگر بتوانید نگرانی‌هایتان را کاهش دهید، قادر خواهید بود که با تمرکز بیش‌تری به زندگی پرداخته و از احساس توانایی در کنترل وضعیت اقتصادی، آرامش بیابید. در ادامه چند مورد از کارهایی که می‌توانند به شما در کنترل استرس مالی و بهبود عملکرد روزانه‌تان کمک کنند، خواهیم خواند. 

استرس مالی

استرس مالی چیست؟

منظور ازاسترس شرایط یا احساساتی هست که فرد بر اساس ادارکات بر این باور است که خواسته‌ها و انتظاراتی که از او وجود دارد فراتر از شرایط و امکانات و توانایی‌هایش است. همین تعریف را می‌توان در ارتباط با تعریف استرس مالی به کار گرفت. نگرانی‌ها و مشکلات مالی که فراتر از منابع و توانایی‌های ما است. تقریبا همه افراد استرس مالی را بارها در زندگی تجربه کرده‌اند. 

چرا باید استرس مالی را رفع کنیم؟

استرس می تواند عواقب ناخوشایندی را بر کیفیت زندگی، سلامت جسم و روان افراد بگذارد. بی‌خوابی، عصبانیت، لرزش دست، سردرد، مشکل در برقراری ارتباط با اطرافیان و همسر، کاهش و افزایش وزن، همه مواردی از عواقب استرس هستند. برای مقابله با این عواقب، نیاز است تا افراد به دنبال سبک زندگی‌ای باشند که استرس مالی را در زندگیشان کاهش دهد و یا رفع کند. در ادامه با ۵ استراتژی برای مقابله با استرس مالی آشنا می‌شوید. 

استرس مالی

استراتژی‌های مقابله با استرس مالی

۱) برنامه‌ریزی مالی داشته باشید

در ابتدا، شاید گمان کنید که برنامه ریزی مالی یا پرداختن به بودجه‌بندی می‌تواند به استرس های مالی شما بیفزاید، اما این کار بهترین ابزار برای کنترل شرایط مالی و کاستن از نگرانی‌هایتان درباره پول است. بودجه‌بندی به شما این امکان را می‌دهد که زمان و چگونگی هزینه کردن پول‌تان را کنترل کنید. یک برنامه مالی واقعی شما را از رسیدن به اهداف مرتبط با بازنشستگی و پس‌انداز مطمئن می‌سازد. این کار به شما کمک می‌کند که پول مازاد پیدا کرده و آن را صرف رهایی از بدهی‌هایتان کنید.
چند ماه اول بودجه‌بندی بسیار دشوار است، اما به محض این‌که بفهمید دارید چه کاری انجام می‌دهید، خواهید توانست زمان صرف‌شده برای بودجه‌بندی و هم‌چنین نگرانی درباره پول را کاهش دهید. بودجه‌بندی به شما در کنترل وضعیت اقتصادی‌تان کمک خواهد کرد. این کار بهترین وسیله برای ایجاد تغییر در شرایط مالی‌تان است. کارتان را با بودجه‌بندی برای هزینه‌های یک ماه آغاز کرده و سپس هر ماه جوانب دیگری به آن بیفزایید، تا در نهایت به تعادل کامل برسید.

۲) پولی را برای مواقع اضطراری کنار بگذارید

سرمایه اضطراری، پولی است که شما برای پوشش هزینه‌های غیر منتظره و شرایط اضطراری مالی کنار می‌گذارید. اگر چه خرابی اتومبیل می‌تواند بسیار هزینه‌بر و استرس‌زا باشد، اما اگر بدانید که می‌توانید این هزینه را بی‌دغدغه با سرمایه اضطراری‌تان پرداخت کنید، نگرانی‌هایتان کم‌تر خواهند شد. هم‌چنین استفاده از پول بودجه‌بندی‌شده‌تان در مسیر برنامه‌ریزی‌شده، با وجود مقداری پول مازاد در بانک برای پوشش هزینه‌های غیر منتظره آسان‌تر خواهد بود. ابتدا مقداری پول در این صندوق قرار داده و سپس آن را تا سقف پوشش هزینه‌های شش ماه‌تان افزایش دهید.
ایجاد صندوق سرمایه اضطراری در ابتدای کار بسیار سخت به نظر می‌رسد، مخصوصا اگر درآمدتان همیشه تا آخر ماه صفر می‌شود. برای شروع مبلغ اندکی در بانک پس‌انداز کرده و سپس پول باقی‌مانده از شاخه‌های مختلف بودجه‌بندی‌تان را به این حساب بیفزایید. هم‌چنین می‌توانید با فروش وسایلی که نیازشان ندارید، سریع‌تر به مبلغ مورد نظر صندوق‌تان برسید.
شما با پس‌انداز کردن پول در بانک، از سرعت کنار رفتن استرس‌های مالی زندگی‌تان شگفت‌زده خواهید شد!

استرس مالی

۳) از دیگران کمک و مشاوره بگیرید

اگر واقعا با کنترل بودجه‌بندی‌تان و مشکلات خرج کردن دست به گریبانید، بدون واهمه از دیگران کمک بخواهید. می‌توانید از دوره‌های پایه مدیریت پول و سرمایه‌گذاری کمک گرفته و به برنامه‌ریزی بودجه‌تان اقدام کنید، تا اطلاعات لازم برای موفقیت مالی را کسب کنید. یک مشاور مالی می‌تواند به شما در طراحی استراتژی سرمایه‌گذاری بلندمدت برای بازنشستگی کمک کند. بسیار مهم است که بدانید لازم نیست با مشکلات‌تان به تنهایی روبرو شوید. هم‌چنین می‌توانید از کلاس‌های اقتصادی برای گرفتن راهنمایی درباره بودجه‌بندی و دیگر جنبه‌های شخصی امور مالی بهره بگیرید.
حتی صحبت کردن با فردی که خارج از وضعیت شماست، می‌تواند کمک‌کننده باشد. گفت‌وگو درباره مشکل و مشاهده چشم‌اندازی بیرونی، می‌تواند به شما کمک کند. پاسخگو بودن به یک نفر دیگر درباره پیشرفت‌تان نیز می‌تواند یاری‌بخش باشد. تنها دانستن این‌که شما باید درباره هزینه‌ها و یا پیشرفت‌هایتان پاسخگو باشید، می‌تواند در برخورد با ولخرجی و سایر مشکلات مالی کمک‌کننده باشد. برای این منظور می‌توانید از یک دوست، یک گروه پشتیبان و یا یک کلاس کمک بگیرید.

۴) مشخص کنید که قادر به ایجاد چه تغییراتی هستید

اغلب مشکلات مالی از مشکلات درآمد و یا خرج کردن و یا ترکیبی از این دو ریشه می‌گیرند. اگر می‌دانید که به اندازه کافی درآمد ندارید، تصمیم بگیرید که برای ایجاد تغییر در شرایط، قادر به انجام چه کارهایی هستید. شاید لازم باشد که قدمی رو به عقب برداشته و با اخذ مدرکی جدید، دنبال شغلی با درآمد بالاتر بگردید. اگر از مشکل ولخرجی رنج می‌برید، می‌توانید با یک مشاور در این‌باره صحبت کرده و معضل پیش روی‌تان را رفع کنید. هنگامی که برای ایجاد تغییر مستمر در وضعیت‌تان برنامه‌ای داشته باشید، خواهید توانست استرس‌تان را کاهش دهید. یکی از راه‌های اولویت‌دار برای کاهش هزینه‌ها، مشخص کردن هزینه‌های چیزهایی‌است که می‌خواهید تهیه کنید. برای این کار شاید مجبور شوید که بین گزینه‌های مختلف بررسی کرده و آسان‌ترین مورد را انتخاب کنید.
تغییر همیشه آسان نیست. با گام‌هایی کوچک آغاز کرده و به سوی تغییرات بزرگ‌تر حرکت کنید. اگر طی یک هفته اشتباهی مرتکب شدید، به این معنا نیست که باید بودجه‌بندی‌تان را رها کنید. این کار همانند یک سفر است؛ شما حتی اگر انحراف کوچکی از مسیر داشته باشید و یا اندکی متوقف شوید، باز هم قادرید که به مسیرتان ادامه داده و تغییرات لازم را اعمال کنید.

۵) هر روز جنبه‌های مثبت زندگی‌تان را بیابید

هر چند ممکن است این مورد به نظر چندان راه‌حلی واقعی برای مشکل‌تان نباشد، اما قادر است تغییری بزرگ در میزان استرسی که احساس می‌کنید، ایجاد کند. شما می‌توانید این کار را با دنبال کردن پیشرفت‌تان در مسیر دستیابی به اهداف مالی مد نظر انجام دهید. جست‌وجوی روزانه جنبه‌های مثبت زندگی می‌تواند به شما در کاستن از استرس‌تان کمک کند. در صورت امکان، فعالیت‌هایی بیابید که هزینه چندانی روی دست‌تان نگذارند؛ ورزش منظم و اهمیت دادن به خودتان می‌تواند استرس را کاهش داده و به تمرکز بهتر بر روی مشکلات و پیشرفت‌تان یاری برساند.

شما می‌توانید وضعیت اقتصادی‌تان را تغییر دهید؛ و دستیابی به این نتیجه آسان‌تر خواهد بود، اگر که دائم نگران و هراسان نباشید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲