aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

تا پیش از پایان سال، این عادات مالی را در خود به وجود آورید

(زمان خواندن: 5 - 9 دقیقه)

 هزینه‌ی تعطیلات سال نو و خریدهای پایان سال می‌توانند کنترل مسائل مالی را از همیشه دشوارتر کنند. پس تعجبی ندارد که در روزنامه‌های آخر سال، مطالب زیادی با موضوع پس-انداز و کاهش هزینه‌ها به چشم بخورد. ولی نیازی نیست اصلاح عادات مالی‌تان را تا سال جدید به تعویق بیندازید. بلکه بهتر است برای بهبود اوضاع مالی‌ خود، همین حالا دست‌به‌کار شوید و عادات زیر را تا پیش از پایان سال در خود تقویت کنید.

سال نو

هدفمند باشید

هدفی برای سال آینده خود تعیین کنید و از همین حالا برای رسیدن به آن تلاش کنید. برای سهولت دستیابی به این هدف، آن را به اهداف کوچک‌تری تقسیم کنید و موعد دستیابی به هریک از آن‌ها را در تقویم خود علامت‌گذاری کنید. به این ترتیب نه‌تنها مسئولیت‌پذیرتر خواهید بود، بلکه می‌توانید به‌مرور زمان، به هدفی که در ابتدا به نظر غیر قابل ‌دسترس می‌آمد، برسید.

در آغاز هر ماه، بودجه‌بندی را فراموش نکنید

بودجه‌بندی که به‌منظور کنترل بهتر اوضاع مالی انجام می‌شود، کلید ایجاد عادات صحیح اقتصادی است. افراد موفق در ابتدای هر ماه با بودجه‌بندی برای خرج کردن هر یک تومان از درآمدشان برنامه‌ریزی می‌کنند. همچنین انتخاب روش مناسب برای بودجه‌بندی، از همان ابتدای کار حائز اهمیت است. پرداخت قبوض، هزینه‌های ضروری و هزینه‌های احتمالی هر ماه را در بودجه‌بندی خود لحاظ کنید. این‌گونه در مسائل مالی، موفق‌تر و مسئولیت‌پذیرتر خواهید بود.

مرتبا درآمد خالص خود را بررسی کنید

کنترل هزینه‌ها به‌وسیله‌ی بودجه‌بندی، خالی از اهمیت نیست. ولی علاوه‌بر این کار، می‌توانید با محاسبه‌ی دائمی مقدار درآمد خالصتان،‌ چشم‌انداز گسترده‌تری از اوضاع مالی خود داشته باشید. درآمد خالص، ارزش واقعی پول شماست، نه صرفا حقوق دریافتی‌تان. بنابراین بررسی درآمد خالص در طول سال ضروری است.

مثلا می‌توانید هر سه ماه یک‌بار درآمد خالص خود را، با کسر مجموع هزینه‌ها و اقساط، از کل حقوق و سودهای دریافتی‌تان محاسبه کنید. به‌عنوان‌ مثال اگر مبلغ دریافتی و سود حاصل از سرمایه‌گذاری‌های شما 385.000 تومان باشد و هزینه‌ها و اقساط‌تان به 230.000 تومان برسد، در آمد خالص شما 155.000 تومان می‌شود.

برای هزینه‌های یک هفته خود مبلغ مشخصی کنار بگذارید

برای کنترل هزینه‌های خرید سال نو، بهتر است هر هفته ‌ به‌جای هر ماه ‌ پولی برای خریدهایتان کنار بگذارید. با این کار نه‌تنها قادر به کنترل بهتر مسائل مالی خواهید بود، بلکه زیر بار قرض هم نمی‌‌‌‌روید.

استفاده از کارت‌های بانکی، حساب هزینه‌ها را به‌راحتی از کنترل شما خارج می‌سازند. چراکه پولی که از کارت خرج می‌شود، به‌مراتب نامحسوس‌تر از پول نقد است و بنابر تحقیقات، مردم وقتی با پول نقد به خرید می‌روند، 15 درصد کمتر از زمانی که با کارت خرید می‌کنند، خرج می‌کنند. پس با تعیین پول نقد و مشخصی، برای هزینه‌های هفتگی خود، روی هر هزینه‌ی کوچکی کنترل خواهید داشت.

هزینه‌های روزانه‌ی خود را در طول ماه یادداشت کنید

برای تغییر و بهبود عادات اقتصادی، پیش از هر چیزی باید از عادت غلطی که نیاز به اصلاح دارند، آگاه باشید. بدین‌منظور با یادداشت هزینه‌های روزانه‌ که شامل هزینه‌های ضروری و غیرضروری و پرداخت بدهی‌ها می‌شوند، خواهید دانست پولتان دقیقا صرف چه کارهایی می‌شود.
با پایبندی به این عادت برای یک ماه، طرحی کلی از هزینه‌های خود خواهید داشت. حداقل یک هفته این ایده را عملی کنید. مطمئن باشید که پس از این یک هفته، به سودمندی آن پی خواهید برد و تا پایان ماه، این روند را ادامه خواهید داد. به‌این‌ترتیب دقیقا خواهید دانست چه هزینه‌های غیرضروری و ولخرجی‌هایی دارید، پس می‌توانید اصلاحات بهتری داشته باشید.

برای همه‌ی خریدهایتان رسید دریافت کنید

معمولا فروشنده‌ها از ما می‌پرسند که رسید خریدمان را می‌خواهیم یا نه، ولی بیشتر ما علاقه‌ای به دریافت رسید نداریم، چراکه حوصله‌ی این خرده‌کاغذها را در کیف‌پولمان نداریم. ولی اگر خواهان اصلاح عادات مالی خود هستید، رسید همه‌ی خریدهایتان را دریافت کنید. رسید تمام خریدهای روزانه‌تان را نگه‌داری کنید و مراقب باشید گم نشوند. با کمک این رسیدها، حساب تمام هزینه‌هایتان را خواهید داشت و با بررسی آن‌ها می‌توانید مطمئن شوید که خرید غیرضروری‌ای نداشته‌اید.

سازماندهی هزینه‌ها

هر روز زمانی را برای سازمان‌دهی اوضاع مالی خود در نظر بگیرید

بدون مدیریت و سازمان‌دهی مناسب، کنترل کامل اوضاع مالی امکان‌پذیر نیست. بنابراین صرف 15 الی 30 دقیقه در روز، برای بررسی رسید خریدها، قبض‌ها و برآیند مسیر پیشرفت رسیدن به اهداف، منطقی به نظر می‌رسد. این راهکار، کلید آرامش‌خاطر و تمرکز در مسائل مالی است.

حساب‌های پس‌اندازتان را نام‌گذاری کنید

طبق نظرسنجی‌های انجام شده، 39 درصد مردم آمریکا، تقریبا هیچ پولی در حساب پس‌انداز خود ندارند. راهکاری عملی برای افزایش انگیزه‌ در پس‌انداز کردن، نام‌گذاری حساب‌های پس‌انداز و جداسازی آن‌ها بر اساس هدفی که دنبال می‌کنند، است. به‌عنوان‌مثال، حسابی جداگانه برای موارد اضطراری و اجاره‌خانه داشته باشید. همچنین می‌توانید انتقال پول به این حساب‌ها را اتوماتیک کنید.
با نام‌گذاری حساب‌های پس‌انداز و اتوماتیک کردن واریز پول به آن‌ها، نه‌تنها برای هر قسمت از پولمان به‌طور جداگانه برنامه‌ریزی می‌کنیم، بلکه انگیزه‌ی بیشتری برای پس‌انداز کردن خواهیم داشت. برای مثال، با در نظر گرفتن حسابی برای سفر، می‌توانید مرتبا پولی برای سفرها و تعطیلات خود کنار بگذارید و با آرامش‌خاطر بیشتری سفر کنید.

بدین‌ترتیب خیالتان راحت خواهد بود که برای سایر خریدها و فعالیت‌هایتان به این پول دست نخواهید زد. هرچه دقیق‌تر حساب‌های پس‌اندازتان را از همدیگر جدا کنید، با مدیریت بیشتری پولتان را خرج خواهید کرد.

ماهانه 10 درصد از درآمدتان را پس‌انداز کنید

یکی از بهترین عاداتی که باید در خود تقویت کنید، پس‌انداز برای دوران بازنشستگی است. متخصصان امور مالی، پس‌انداز 10 درصد از فیش حقوقی هر ماه را پیشنهاد می‌کنند. به عنوان مثال، اگر ماهانه 50.000 تومان درآمد دارید و قصد دارید برای دوران بازنشستگی پس‌انداز کنید، باید هر ماه 5.000 تومان از درآمدتان را دست‌نخورده باقی بگذارید. همچنین می‌توانید واریز این 10 درصد به حساب پس‌انداز بازنشستگی‌تان را اتوماتیک کنید. این‌گونه خیالتان راحت است که این مبلغ به‌هیچ‌وجه خرج نمی‌شود.

پاداش و اضافه‌کاری‌های خود را پس‌انداز کنید

شاید فکر کنید که حق دارید پاداش آخر سال یا اضافه‌کاری‌هایتان را هرطورکه دوست دارید خرج کنید. ولی اصلا این‌گونه نیست! پس عادت جدیدی را در خود به وجود آورید: هر پولی که مازاد بر پایه حقوق‌تان دریافت می‌کنید را در حساب پس‌اندازتان بریزید.

این رفتار را برای هر پول بادآورده‌ای که به دستتان می‌رسد، ازجمله هدایا یا معافیت‌های‌ مالیاتی اعمال کنید. هنگامی که این پول‌ها را به حساب پس‌انداز بازنشستگی خود اضافه کنید، اگر خواهان بازنشستگی زودتر از موعد هستید، زودتر به هدفتان می‌رسید.

برای یک ماه هیچ خریدی نکنید

پس از اتمام خریدهای سال نو، سعی کنید در ماه بعد هیچ خریدی نداشته باشید. این‌گونه عادات خرج کردنتان به حالت عادی برمی‌گردد. اگر عادت به پس‌انداز کردن ندارید و ولخرج هستید، این راهکار می‌تواند برای شما بسیار راهگشا باشد و تغییرات اساسی در عادات شما به وجود آورد.
با خودتان قرار بگذارید در طول این یک ماه، فقط برای نیازهای اساسی خود پول خرج کنید. پس طبیعتا باید از خانه برای محل‌کارتان غذا ببرید، از تفریحات خود بزنید یا حداقل از تفریحات رایگان استفاده کنید. در صورت امکان با دوچرخه به محل‌کارتان بروید یا پیاده‌روی را جایگزین وسایل نقلیه کنید. پس از پایان این دوره، نه‌تنها پول زیادی پس‌انداز خواهید کرد، بلکه قادر خواهید بود عادات خرج کردنتان را به‌خوبی ارزیابی کنید و راه‌حل‌هایی خلاقانه برای کاهش هزینه‌هایتان پیدا کنید.

بیمه‌هایتان را بررسی کنید

بررسی پوشش‌دهی بیمه‌هایتان حداقل یک‌بار در سال، عادت خوبی است که می‌توانید تا پیش از پایان سال در خود به وجود آورید. به‌این‌ترتیب مطمئن خواهید بود که اموالتان در سال جدید از خطرات و حوادث احتمالی در امان خواهند بود. با بررسی دائمی پوشش‌دهی بیمه‌ی درمانی، منزل و به‌طورکلی تمام بیمه‌های خود، پس‌انداز و خانواده‌ی خود را از خسارات ناشی از بیماری‌ها، سرقت یا سایر شرایط اضطراری حفظ خواهید کرد.

هر ماه با همسرتان درباره‌ی مسائل مالی گفت‌وگو کنید

اگر می‌خواهید با همسرتان در مسائل مالی هماهنگ باشید، بهتر است از گفت‌وگو پیرامون این مسائل غافل نشوید. پس سعی کنید ماهانه برنامه‌ی خود را با همسرتان در میان بگذارید تا از اهداف و استثنائات مالی شما آگاه باشد.
درباره‌ی کارهایی که با پولتان می‌خواهید انجام دهید، تصمیمات و اهداف مالی‌تان و مسیر پیشرفت رسیدن به اهداف‌تان با همدیگر صحبت کنید. به ‌این‌ترتیب نظم مسائل مالی مشترک شما حفظ خواهد شد و روابطتان به‌طور موثری تقویت خواهد شد.

15 دقیقه در روز را به پرورش افکار اقتصادی خود اختصاص دهید

صرف 15 الی 30 دقیقه در روز برای بهبود و پرورش افکار اقتصادی و شیوه‌ مدیریت مسائل مالی، می‌تواند در اصلاح عادات مالی موثر باشد. بدین‌منظور می‌توانید گشت زدن در وب‌سایت‌هایی که در زمینه‌ی امور مالی فعالیت می‌کنند، مطالعه‌ی کتاب‌های مرتبط یا تماشای برنامه‌های اقتصادی تلویزیون را جزو برنامه‌ی روزانه‌ی خود قرار دهید.
تمرین و اجرای فعالیت‌های ذکر شده، می‌تواند عادات صحیح مدیریت مالی را در افراد شکل دهد.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲