aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

با انواع روش‌های کلاهبرداری در خرید خودرو آشنا شوید

(زمان خواندن: 3 - 6 دقیقه)

خودرو کالای سرمایه‌ای به‌شمار نمی‌آید؛ اما شرایط اقتصادی کشور موجب شده بسیاری از افراد به خودرو به‌چشم سرمایه نگاه کنند. حال، چه با هدف سرمایه‌گذاری و چه به‌عنوان کالای مصرفی به‌دنبال خرید خودرو باشید، باید آگاه باشید که روش‌های کلاهبرداری در خریدوفروش خودرو بسیار زیاد و متنوع شده است. این وضعیت درمورد خودروهای کارکرده بسیار بیشتر است. کلاهبرداران به روش‌هایی که ممکن است برای بسیاری از ما آشنا نباشد، خریداران را فریب می‌دهند و به همین دلیل نیز به‌راحتی در دام کلاهبرداران گرفتار شویم. در این مطلب، به برخی از این روش‌ها می‌پردازیم. 

روش‌های کلاهبرداری در خرید خودرو

کلاهبرداری در خرید خودرو ممکن است از سوی هر دو طرف معامله یعنی خریدار و فروشنده صورت بگیرد. از این رو ما به تمام روش‌های کلاهبرداری که ممکن است از سوی هر دو طرف انجام شود، پرداخته‌ایم.

فروش خودروی آسیب‌دیده و اشاره‌نکردن به آن

یکی از روش‌های رایج کلاهبرداری در فروش خودرو، اشاره‌نکردن به آسیب‌دیدگی‌های خودرو و متوجه نشدن خریدار است. برخی از افراد خودروهای تصادفی، رنگ‌شده و ایراددارشان را به قیمت خودروی سالم می‌فروشند. در این موارد، معمولا فروشندگان متقلب از اعلام شماره شاسی خودرو در قولنامه نیز خودداری می‌کنند و بنابراین اگر خودرو آسیب‌دیده باشد یا از قطعات معیوب در آن استفاده شده باشد، خریدار به هیچ وجه متوجه نمی‌شود. علاوه بر این، ممکن است برخی از کلاهبرداران به برخی عیب‌های جزئی خودرو اشاره کنند و از این طریق خریدار را گمراه کنند تا متوجه آسیب‌های اصلی خودرو نشود.

کلاهبرداری خودرو

ایجاد بازار سیاه یا سیاه‌بازی

سیاه‌بازی که از آن با عنوان گاوبندی نیز یاد می‌شود، از دیگر روش‌های کلاهبرداری در فروش خودرو است. به این معنا که فروشنده ادعا می‌کند خودروی او چندین مشتری دارد و اگر خریدار زودتر اقدام به خرید آن نکند، شانس خود را از دست خواهد داد. برای اینکه خریدار این حیله را باور کند، در مواردی فروشنده با چندین نفر نیز هماهنگ می‌کند که خود را خریدار آن خودرو جا بزنند. به اصطلاح از این طریق بازارگرمی کنند. در این شرایط خریدار اصلی به خرید خودرو تحریک می‌شود و حتی ممکن است بسیاری از پیشنهادهای فروشنده را قبول کند.

دروغ‌گفتن دربارۀ امکانات خودرو

امکانات خودرو در ارزش‌گذاری یا قیمت آن تاثیر زیادی دارد. برخی از افراد سودجو با دروغ‌گفتن دربارۀ امکانات خودرو هنگام فروش، خریداران را فریب می‌دهند. استفاده از این ترفند در خودروهای لوکس یا گران‌قیمت بسیار زیانبار است. در مواردی نیز صاحب خودرو با اضافه کردن امکانات سطح پایین به یک خودروی معمولی تلاش می‌کند آن را به شکل یک خودروی لوکس درآورد. همین موضوع باعث می‌شود برخی از افراد ساده‌اندیش، گول ظاهر زیبای خودرو را بخورند. این نگرش در خرید خودرو بسیار اشتباه است. هیچ‌گاه بر اساس ملاک‌های ظاهری سراغ خرید خودرویی نروید.

دریافت بیعانه و تحویل‌ندادن خودرو

دریافت بیعانه به بهانه آنکه خودرو مشتریان زیادی دارد نیز، از روش‌های کلاهبرداری در خرید خودرو محسوب می‌شود. فرض کنید آگهی فروش خودرویی با قیمت بسیار مناسب را می‌بینید. با فروشنده تماس می‌گیرید و او از شما می‌خواهد با پرداخت بیعانه، خودرو را برایتان نگه دارد؛ زیرا خریداران دیگری هم دارد. فروشنده حتی شما را به بازدید حضوری خودرو نیز دعوت می‌کند. شما نیز با اعتماد به آن فرد، بیعانه موردنظر را پرداخت می‌کنید؛ اما بعد از مدتی هر چه با فروشنده تماس می‌گیرید، در دسترس نیست یا به تماس شما پاسخ نمی‌دهد. در نهایت با شکایت از فرد کلاهبردار، متوجه می‌شوید که تمام اطلاعات شخصی فروشنده، شامل اطلاعات تماس، اشتباه بوده است.

پس تا وقتی که از صحت هویت و نیت فروشنده مطمئن نشده‌اید، از پرداخت هر مبلغی خودداری کنید.

فروش توسط شرکت‌ها یا نمایندگی‌های کلاهبردار

برخی از افراد کلاهبردار در قالب شرکت اقدام به فروش خودرو می‌‌کنند. قربانیان این روش متوجه غیرقانونی بودن شرکت نمی‌شوند. شرکت‌های غیرقانونی اغلب به‌روش اقساطی، خودروهای خود را به فروش می‌رسانند و به همین دلیل، افراد را برای خرید ترغیب می‌کنند. بنابراین اگر قصد خرید خودرو از طریق شرکت را داشتید، حتما به مجوزهای قانونی شرکت و معتبر بودن آن دقت کنید.

فروش مال غیر

از دیگر روش‌های کلاهبرداری در خرید خودرو می‌توان به فروش مال غیر اشاره کرد. در این موارد معمولا فروشنده مال دیگران یا مال دزدی‌شده را برای فروش می‌گذارد و با سندسازی‌های جعلی، آن را به فروش می‌رساند. برخی نیز با ترفندهایی خاص، یک خودرو را به چندین نفر می‌فروشند. به عنوان مثال ممکن است ابتدا فروشندۀ کلاهبردار، خودرو را به شخصی بفروشد، سپس در فاصله بین تعویض پلاک و انتقال سند، خودرو را به فرد دیگری نیز بفروشد.

یکی از راه‌هایی که می‌تواند مانع از کلاهبرداری‌ از طریق فروش مال غیر شود این است که اگر خودرویی را خریداری کردید، قولنامۀ آن را به‌طور دقیق تنظیم کنید تا فروشنده نتواند آن را به افراد دیگر نیز بفروشد.

دستکاری کیلومترشمار

هک کردن شاسی و کیلومترشمار

بسیاری از کلاهبرداران در شیوه جدید کلاهبرداری، شماره شاسی یا موتور روی خودروها به خصوص خودروهای آسیب‌دیده را هک می‌کنند و از این طریق آن را یک خودروی سالم جا می‌زنند. البته اگر در زمینه خرید خودرو تخصص داشته باشید می‌توانید با چک کردن این موضوع متوجه کلاهبرداری شوید؛ اما اگر اطلاعات یا تبحر کافی نداشته باشید ممکن است به‌راحتی به دام کلاهبرداران گرفتار شوید. علاوه بر هک کردن شاسی، برخی از کلاهبرداران نیز کیلومترشمار خودرو را دستکاری می‌کنند تا میزان کارکرد ماشین را کم نشان دهند.

گول شرایط ایده‌آل را نخورید

معمولا دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود خریداران به دام کلاهبرداران بیفتند. یکی از این دلایل، پایین بودن قیمت خودرو است. بعضی از فروشندگان با بیان اینکه به پول خودرو نیاز فوری داریم و از این رو مجبور به فروش ارزان آن هستیم، خریداران را وسوسه می‌کنند؛ غافل از آنکه پشت این ادعای دروغین، دوز و کلک‌های زیادی وجود دارد. بنابراین اگر فروشنده‌ای خودروی خود را به قیمتی بسیار پایین‌تر از قیمت اصلی آن برای فروش گذاشت، حتما به این موضوع شک کنید و برای مطمئن شدن از درستی ادعای او تحقیق کنید. از طرفی، اگر اطلاعات کافی دربارۀ نحوۀ خرید خودرو ندارید، حتما با یک کارشناس صحبت کنید و از کسی که اطلاعات کافی در این زمینه دارد، کمک بگیرید.

خرید خودرو
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

مقالات مرتبط برای پشت پرده خرید

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲